search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

02.02.2012 12:29
oldphotos132818576797.jpg

Συμφώνησαν όλα τα κόμματα υπέρ της συνέχισης της κρα­τικής χρηματοδότησής τους… Δεν περίμενε κανείς και κάτι διαφορετικό!!!

Συμφώνησαν όλα τα κόμματα υπέρ της συνέχισης της κρα­τικής χρηματοδότησής τους… Δεν περίμενε κανείς και κάτι διαφορετικό!!! Η συζήτηση σχετικά με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γε­νικό κράξιμο που έχει πέσει, στην Επιτροπή Θεσμών.

Το ζήτη­σε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο χρημα­τοδότησής τους.

Η κοινή γραμμή λοιπόν είναι τα κόμματα να συντηρούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία επιστημονική, λογιστική και υπεύθυνη μελέτη τού τι και πώς, αλλά άκριτα με βάση ένα εθιμικό δίκαιο, χωρίς κανείς να γνω­ρίζει πώς ορίζονται τα κονδύλια τους και με βάση ποιο σκεπτι­κό αποφασίζεται να μοιραστούν 10 εκατομμύρια, για παρά­δειγμα, και όχι ένα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. συμφώνησαν στη δυνατότητα από 1.1.2012 να επιχορηγούνται με το 60% και το υπόλοιπο 40% να παρακρατείται από τις τράπεζες για την εξόφληση των δα­νειακών τους υποχρεώσεων.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Δι­αφάνειας της Βουλής φαίνεται ότι δεν έφτασε το… σούσουρο της κοινωνίας. Έτσι ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε την ανάγκη να παραμείνει το υφιστάμενο ύψος και το ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης, που θα πρέπει όμως να έχουν ως βάση τα έσοδα του προηγούμενου έτους και όχι τα προβλεπόμενα, ενώ έμφαση έδωσε και στην κατακόρυφη μείωση των εισφορών από μέλη του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Αθανά­σιος Σκορδάς συμφώνησε με την πρόταση του Σπυρόπουλου για παρακράτηση του 40% της χρηματοδότησης για την εξό­φληση των δανειακών τους οφειλών, χαρακτηρίζοντας μάλι­στα «μη διαχειρίσιμη την κατάσταση στα δάνεια λόγω εκτό­ξευσης των επιτοκίων».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί την ονομαστικοποίηση των μετοχών, σημείωσε ότι «όλα τα έσοδά του προέρχονται από κουπόνια» και έκανε λόγο για «σπέκουλα» σε βάρος του ΚΚΕ σε ό,τι αφο­ρά τα οικονομικά.

Ο οικονομικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Σκανδαλάκης τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής της κρατικής χρηματο­δότησης, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις.

«Δεν συζητάμε με λογική ηθικολογίας ή σκανδαλολογίας, αλλά με αυστηρά πολιτικούς όρους», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας.

Κανένας όμως δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπει νυστέ­ρι στα έσοδα, να περικοπούν θέσεις εργασίας και επικοινωνι­ακές πομφόλυγες των κομμάτων με τα χρήματα των φορολο­γουμένων. Αν έδειχναν έστω και για ένα λεπτό ότι πείθονται να μπουν στη λογική της κρίσης των ελληνικών οικογενειών ίσως και να έπειθαν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:17