search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει φως στη δίκη του Πολυτεχνείου

09.11.2017 13:53
Διεθνές βραβείο στο ΕΜΠ για ηλεκτρονική πλατφόρμα που εντοπίζει κρούσματα κορωνοϊού άμεσα - Media
 
H «Μηχανή του Χρόνου» σε παραγωγή COSMOTE TV, έρχεται, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 21.00  με καινούριο επεισόδιο και ρίχνει φως στη δίκη του Πολυτεχνείου, μέσα από τις αποκαλυπτικές προσωπικές μαρτυρίες που συγκεντρώνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος.
Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 22.00 η εκπομπή ΝΑΥΣ μας ταξιδεύει στη μετεπαναστατική Ελλάδα, όπου το πολεμικό ναυτικό αναδιοργανώνεται, η ιστιοφόρος ναυτιλία ακμάζει κι οι οίκοι της διασποράς εξελίσσονται ραγδαία. Με την έλευση του ατμού, το οικονομικό-ναυτικό σύστημα της χώρας αλλάζει ολοκληρωτικά.
Την ίδια ημέρα (14/11) στις 21.00 δεν χάνουμε το δεύτερο μέρος της νέας εκπομπής σε παραγωγή COSMOTE TV Πρόσωπα της εποχής μας. Στο νέο επεισόδιο, θα συνεχίσουμε τη «γνωριμία» μας με τον Σπύρο Μερκούρη, αδελφό της Μελίνας Μερκούρη και άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού, που εξακολουθεί να εμπνέει και να προβάλλει την πνευματική ζωή του τόπου, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. 
Το ντοκιμαντέρ Η δική μου Μυτιλήνη: 1925-1927, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου στις 21.00 μας μεταφέρει μέσα από 39 ερασιτεχνικές μικρού μήκους ταινίες -που τράβηξε την περίοδο 1925-27 ο επιχειρηματίας Μίτσας Κουρτζής-, στην Λέσβο της πολυτάραχης δεκαετίας του ’20, όταν η οικονομία του νησιού άρχισε να παρακμάζει.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης το ντoκιμαντέρ Γιοι του Του-Ματόενγκα (Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 22.00), για την ιστορία των Νεοζηλανδών Μάορι που έχασαν πάνω από 600 αρχηγούς της φυλής τους στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλούς από αυτούς στην Κρήτη. Χρόνια μετά, η κάμερα ακολουθεί τους επιζώντες καθώς επισκέπτονται ξανά τα πεδία της μάχης.
Το αφιέρωμα «Μουσικές Διαδρομές» συνεχίζεται με το ντοκιμαντέρ Το ακορντεόν στην ελληνική λαϊκή μουσική (Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 21.00), όπου μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι σε αμέτρητα λαϊκά τραγούδια, ανακαλύπτουμε την εξέλιξη του οργάνου μέσα στον χρόνο, αλλά και τον κεντρικό του ρόλο στις πρώτες ηχογραφήσεις. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:39