search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Θρήνος χωρίς τέλος στην Αίγυπτο – Αυξήθηκαν στα 305 τα θύματα της σφαγής στο τέμενος

25.11.2017 11:00
Θρήνος χωρίς τέλος στην Αίγυπτο - Αυξήθηκαν στα 305 τα θύματα της σφαγής στο τέμενος - Media

 

Ο απολογισμός των νεκρών της αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε τζαμί στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου αυξήθηκε στους 305, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται 27 παιδιά, ενώ σε 128 ανέρχονται οι τραυματίες, μετέδωσε σήμερα το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Υπενθυμίζεται ότι η τρομοκρατική επίθεση εκδηλώθηκε στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ, 40 χιλιόμετρα δυτικά το αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες περικύκλωσαν το τέμενος με οχήματα 4×4 και κατόπιν τοποθέτησαν μια βόμβα έξω από αυτό. Αφού πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, γάζωσαν τους πιστούς που, πανικόβλητοι, προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πυρπόλησαν μάλιστα και οχήματα για να αποκλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος.
 
Οι ένοπλοι «εισήλθαν στο τέμενος, ήταν 10 με 20 και σκότωσαν περισσότερους ανθρώπους από όσους τραυμάτισαν», διηγήθηκε ο Μάγκντι Ριζκ, που τραυματίστηκε στην επίθεση. «Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν στρατιωτικές στολές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι οικογένειες που ζουν σε αυτή την περιοχή είχαν ήδη δεχθεί απειλές από εξτρεμιστικές οργανώσεις.
 
Τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων επιβεβαιώνουν και αιγυπτιακά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι οι μακελάρηδες ήταν 25-30 άτομα που έφθασαν με οχήματα 4×4 στο τέμενος, παρατάχθηκαν στην πόρτα και τα παράθυρα και άνοιξαν πυρ, ενώ έβαλαν και φωτιά σε επτά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
 
Οι δράστες της σφαγής φορούσαν μάσκες και κρατούσαν σημαίες του ISIS και φώναζαν συνθήματα όπως «ο Αλάχ είναι Μεγάλος», ενώ πυροβολούσαν και τα ασθενοφόρα που έφθαναν, καθώς και όποιον προσπαθούσε να διαφύγει.
 
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δεσμεύθηκε να απαντήσει «με σφοδρότητα» στην επίθεση αυτή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01