22/10/2019 06:28:58

Άγγιξε μύγα το φαγητό σας; Πετάξτε το αμέσως!

Άγγιξε μύγα το φαγητό σας; Πετάξτε το αμέσως! - Media

 

Οι μύγες είναι ένα από τα πλέον ενοχλητικά έντομα στον πλανήτη. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Πενν Στέιτ, του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Σιγκαπούρης και του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτός από ενοχλητικές, οι μύγες είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία μας.

Μάλιστα, τα μέλη της ερευνητικής ομάδας τονίζουν ότι αν μια μύγα αγγίζει το φαγητό μας, καλό είναι να το πετάξουμε αμέσως, αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πόδια μιας μύγας είναι κυριολεκτικές «αποικίες» από μικρόβια, πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνα παθογόνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ερευνητές μελέτησαν 116 μύγες από τρεις διαφορετικές ηπείρους και διαπίστωσαν ότι στα πόδια των εντόμων υπάρχουν εκατοντάδες παθογόνα και βακτήρια, τα οποία χρησιμοποιούν τις μύγες για να διασπείρωνται σε τεράστιες αποστάσεις. Οι επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων, μάλιστα, τόνισαν ότι ακριβώς επειδή οι μύγες λειτουργούν ως «λεωφορεία» για τα παθογόνα, είναι απαραίτητο, αν αγγίξουν την τροφή μας, αυτή να πεταχτεί, καθώς σχεδόν σίγουρα έχει επιμολυνθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.