search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Αποκαλύψεις Τσίπρα για τη συμφωνία με κάλυψη σε Καμμένο – Προανήγγειλε προ ημερησίας για τη φοροδιαφυγή

27.11.2017 14:58
Αποκαλύψεις Τσίπρα για τη συμφωνία με κάλυψη  σε Καμμένο - Προανήγγειλε προ ημερησίας για τη φοροδιαφυγή - Media
 
Αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα του μεσάζοντα έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στο  πλαίσιο της συζήτησης της επερώτησης για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος λίγο νωρίτερα, υποστήριξε καταθέτοντας και τα σχετικά πιστοποιητικά ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν ο αυθεντικός πληρεξούσιος για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας και πως ήταν ένας άλλος «ενδιάμεσος» εκ Κρήτης ορμώμενος ο οποίος έδινε στον έλληνα πρέσβη στο Ριάντ την αντίθετη πληροφορία (ότι δεν είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος).
 
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός είπε, ότι σε σχέση με τα άλλα ζητήματα για τα οποία εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση (πχπ Paradiase Papers) και τα οποία η αντιπολίτευση εκλαμβάνει ως μπάλα στην εξέδρα θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα με θέμα τη φοροδιαφυγή.
 
Ειδικότερα, κατά το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει επί της ουσίας των κατηγοριών της αντιπολίτευσης. Αφού παρουσίασε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη διαπίστωση της αυθεντικότητας του πληρεξουσίου του Β. Παπαδόπουλου ο πρωθυπουργός προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ένα τρίτο πρόσωπα επιχείρησε να παρέμβει δίνοντας την πληροφορία στον πρέσβη ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, πληροφορία στην οποία βασίστηκαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
 
Επικαλέστηκε δε την απόρρητη αλληλογραφία του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με τον έλληνα πρέσβη στο Ριάντ, που όπως είπε θα είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών ώστε να την διαβάσουν στο υπουργείο Εξωτερικών.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρέσβης στο Ριαντ, 4 μέρες μετά την 17η Νοεμβρίου του 2016 που επικύρωσε το πιστοποιητικό, έστειλε τηλεγράφημα στον έλληνα ΥΠΕΞ που έλεγε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αξιόπιστη πηγή που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού που λέει ότι επειδή στη διαδικασία εμπλέκεται ελληνική εταιρεία, θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα για να πάρει την αγορά του υλικού σε χαμηλότερο τίμημα.
 
Κινήθηκε η διαδικασία, συνέχισε ο πρωθυπουργός, μέσω του πιστοποιημένου εκπροσώπου. Ο ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριαντ εξήγηση: «γιατί θεωρείς ότι δεν είναι αυτός αλλά άλλος ο εκπρόσωπος»; και του ζήτησε να κατονομάσει την πηγή. Ο πρέσβης στον Ριαντ, απάντησε πως «η αρχική πληροφορία μου περιήλθε από το ίδιο πρόσωπο».
 
Και το όνομα αυτού… Τζον Σφακιανάκης, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως είναι από το Ηράκλειο Κρήτης, «ούτε σαουδάραβας, ούτε πρίγκηπας, ούτε πριγκηπόπουλο». Και συνέχισε: «Άλλος ενδιάμεσος δηλαδή που ήθελε να βρει μια καλύτερη περίπτωση υπέρ της Σαουδικής Αραβίας και όχι της ελληνικής πλευράς. Το μόνο που κατάφερα να βρω είναι ότι ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του κ. Παπακωνσταντίνου. Και δεν ξέρω μπορεί να είναι εντιμότατος ο άνθρωπος, πάντως, δεν προέρχεται από τη σαουδαραβική πλευρά»!
 
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Άμυνας και την κατηγόρησε ότι απαξιώνει και το υπουργείο και το διπλωματικό σώμα και τη χώρα.
Τέλος, επανερχόμενος στο αρχικό, πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής στου ο πρωθυπουργός σημείωσε «δεν ξέρω αν θέλετε να αλλάξετε την ατζέντα από τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή με τις πομφόλυγες αυτές. Θα καταθέσω προ ημερησίας διατάξεως για τη φοροδιαφυγή και θα κληθείτε να απαντήσετε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:20