search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Διεστραμμένοι παίζουν κυνηγητό γυμνοί σε θάλαμο αερίων των Ναζί (Video)

30.11.2017 19:48
Διεστραμμένοι παίζουν κυνηγητό γυμνοί σε θάλαμο αερίων των Ναζί (Video) - Media

 

Οργή στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, αλλά και σε χρήστες του διαδικτύου, προκάλεσε ένα βίντεο που δείχνει άνδρες και γυναίκες να τρέχουν γυμνοί, παίζοντας «κυνηγητό» σε θάλαμο αερίων των Ναζί, στην Κρακοβία.

Δεν είναι λίγες οι εβραϊκές συλλογικότητες επιζώντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, ζητώντας να μάθουν πώς δόθηκε η άδεια στον σκηνοθέτη Artur Żmijewsk να πραγματοποιήσει γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Game of Tag» σε θάλαμο αερίων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Στούτχοφ.

Μάλιστα, η ταινία αυτή είχε προβληθεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κρακοβίας το 2015, σε έκθεση για το Άουσβιτς. Όπως ανέφεραν τα διεθνή μέσα, όταν προβλήθηκε η ταινία στο μουσείο δεν είχαν γίνει γνωστές οι συνθήκες των γυρισμάτων της, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Ειδικοί έλεγξαν υλικό και τα αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε έναν αληθινό θάλαμο αερίων, του Στούτχοφ, όπου 65.000 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Ναζί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16