search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:24
MENU CLOSE

Les Echos: Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας

01.12.2017 08:45
ΣΕΒ: Ισχυρότερος ρυθμός ανάπτυξης το δ

Δρομολογείται η έξοδος της Ελλάδας από το τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας» γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, αναφερόμενη στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης και την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, για την οποία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς προσκόμματα.

«Το Eurogroup θα επιβεβαιώσει τη Δευτέρα τους τελευταίους σταθμούς, στο τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας» αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη φορά οι Έλληνες μπορούν ξεκάθαρα να διακρίνουν το τέλος του τούνελ, τίποτα δεν αντιτίθεται πλέον στην ολοκλήρωση, από τώρα και ως το ερχόμενο καλοκαίρι, του τρίτου και τελευταίου προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας».

Η Les Echos, όπως το καταγράφει το ΑΠΕ, ΄όταν αναφέρεται στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα, επισημαίνει ότι το στοίχημα είναι να βρει μια μορφή της ομαλότητας, παρά το τεράστιο χρέος (το οποίο αντιπροσωπεύει το 176% του ΑΕΠ) και τις επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής «αιματοχυσίας» που προκάλεσαν διαδοχικά σχέδια λιτότητας. 

Με τίμημα ανείπωτες -αλλού στην Ευρώπη- θυσίες, οι «βασικές αρχές» της οικονομίας είναι εξαιρετικές: η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα συνέχισε το έργο της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του. Επισημαίνεται το άνετο πρωτογενές πλεόνασμα, η επιστροφή στη ανάπτυξη, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί τα δύο επόμενα έτη φτάνοντας στο 2,5%, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή τη γενική βελτίωση υπολογίζει η κυβέρνηση για να μπορέσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές με προσιτό επιτόκιο.

«Το τέλος της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει να οδηγήσει στις καλύτερες αξιολογήσεις των οίκων και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού για την Ελλάδα» υποστηρίζει ο Cyril Regnat, αναλυτής της Natixis.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:23