21/11/2018 17:14:09

ΑΝΤ1: Καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε φασιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις

Μεγάλη επιστροφή στον ΑΝΤ1: Ο ισχυρός άνδρας που… πιάνει ξανά το τιμόνι - Media

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σταθμός του ΑΝΤ1, στην οποία υποστηρίζει ότι «θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του καναλιού:

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, οι αρχές του ΑΝΤ1 εδράζονται σε συγκεκριμένες αξίες.

Η ευαισθησία του σε θέματα δημοκρατίας, σεβασμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων είναι μια απ’ αυτές και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.

Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1 και τους εργαζόμενούς του, χωρίς φυσικά να οδηγηθούμε σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας, οι οποίες προφανώς δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας.

Η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις αρχές, θα συνεχιστεί αταλάντευτα πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων είναι προβλέψιμη».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα με διάφορες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Late Night» είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και από την εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα».

Έτσι, ο τηλεοπτικός σταθμός θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στα φαινόμενα που παρουσιάζονται τελευταία στα media.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.