search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:48
MENU CLOSE

Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις από την Εφορία

08.12.2017 07:09
Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις από την Εφορία  - Media

Tην αυτοματοποίηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με την προκήρυξη σχετικού δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια ειδικού λογισμικού και την εκπαίδευση των υπαλλήλων της.
Με τη διαδικασία αυτή, σφίγγει ο κλοιός για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς το νέο πληροφοριακό πρόγραμμα που θα κινεί αυτόματα τις διαδικασίες κατάσχεσης από την πρώτη στιγμή που το χρέος του φορολογούμενου θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο. 

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών επεξεργάζονται σχέδιο το οποίο προβλέπει στοχευμένες κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. 

Στόχος είναι να μπει φρένο στις εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις που γίνονται σήμερα, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι «τυφλές» και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τα δημόσια ταμεία. Παράδειγμα, σήμερα στέλνονται κατασχετήρια σε όλες τις τράπεζες, για έναν οφειλέτη και για όλους τους λογαριασμούς του, ενώ με το νέο σύστημα το κατασχετήριο θα αφορά συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Η ΑΑΔΕ, προκηρύσσει ηλεκτρονικό Ανοικτό Διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, σε ευρώ, για τη σύμβαση με τίτλο «Αυτοματοποίηση και κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών». 

Αντικείμενο του έργου είναι:

1.Η μοντελοποίηση των διαδικασιών που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό μηχανισμό είσπραξης οφειλών της Α.Α.Δ.Ε.
2. Η σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία σχετικού πληροφοριακού συστήματος υποθέσεων (case management system) για την παρακολούθηση και διαχείριση των διαδικασιών είσπραξης οφειλών με στόχο την αυτοματοποίηση τους
3. Η εκπαίδευση επιλεγμένων χρηστών της Α.Α.Δ.Ε. στο ως άνω σύστημα

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:47