search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί ο Ερντογάν χαιρετά μόνο με τα τέσσερα δάκτυλα (Photos)

08.12.2017 14:14
Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί ο Ερντογάν χαιρετά μόνο με τα τέσσερα δάκτυλα (Photos) - Media

 

Μια από τις -πολλές, είναι αλήθειά…- ιδιομορφίες της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα είναι και το τρόπος με τον οποίο ο ηγέτης της γείτονος χώρας χαιρετά τα συγκεντρωμένα πλήθη, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή.

Όπως διαπιστώνεται, ο Ερντογάν χαιρετά μόνο με τα τέσσερα δάχτυλα, ενώ ο αντίχειρας είναι διπλωμένος στην παλάμη. Μιλώντας στο enikos.gr, o ο διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος, εξήγησε τον χαιρετισμό αυτό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρούγος είπε ότι «η χειρονομία του Ερντογάν στην Κομοτηνή έχει την ιστορία της σε προγράμματα του Ισλαμιστή πολιτικού και θρησκευτικού αναλυτή ως ιεροκήρυκα, Καρανταούι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στα ισλαμικά ζητήματα. Είχε, μάλιστα, τηλεοπτικές εκπομπές σε κανάλια του Κόλπου».

«Η χειρονομία, η λεγόμενα Ραμπιά-Ραμπάα επίσης βασίζεται στην ισλαμιστική αντίσταση κατά του καθεστώτος του στρατηγού, Αλ Σίσι που το 2013 ανέτρεψε τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου, Μόρσι, που ήταν ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», συμπλήρωσε.
 
«Ο Ερντογάν θεωρεί την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως την πιο νόμιμη οργάνωση των Σουνιτών Μουσουλμάνων», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη χειρονομία και ήταν αυτή που βρέθηκε στην πλατεία του Καϊρού, Ραμπάα Αλ Ανταουγί διαμαρτυρόμενη για την ανατροπή του Μόρσι, όπου, μάλιστα, πολλοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και πολλοί φυλακίστηκαν. Έκτοτε ο Ερντογάν την κάνει πολύ και σε πολλά κράτη, καυώς και μετά την επιβίωση του στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016».
 
«Επίσης την χρησιμοποιούν ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας σε Συρία, Σουδάν, Εμιράτα, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν και ειδικά στο Κατάρ», επισήμανε ο κ. Δρούγος.
 
(πηγή: enikos.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01