search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:52
MENU CLOSE

Ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο αγάπης περιμένει τους άστεγους της Αθήνας

23.12.2017 08:22
Ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο αγάπης περιμένει τους άστεγους της Αθήνας - Media

 

Μια ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα θα ετοιμάσουν οι εθελοντές της ομάδας Alex στις 23 Δεκεμβρίου για να υποδεχτούν σε ένα δείπνο αγάπης τους άστεγους της Αθήνας. Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια της ομάδας, Παναγιώτα Θεολογίτου «για τρίτη χρονιά διοργανώνουμε την εκδήλωση “Βοηθώντας τους άστεγους στην Αθήνα” στη στέγη τού συν Αθηνά στη Βαρβάκειο πλατεία. Στόχος μας είναι να σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες μας και να βοηθήσουμε οι ίδιοι μοιράζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αν όλοι μαζί δώσουμε από το “λίγο” μας θα μαζέψουμε ένα τεράστιο “πολύ” και θα γεμίσουμε πολλές καρδιές με αγάπη». Η εκδήλωση θα αρχίσει από τις 16:30 και θα γίνεται η συλλογή ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης έως τις 22:30, ενώ στις 18:30 θα γίνει η διανομή. Την ίδια ώρα θα στηθεί ένα τεράστιο τραπέζι αγάπης με χριστουγεννιάτικο μενού. «Έχουμε κανονίσει να μαγειρέψει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης και θα έρθουν κι οι μαθητές του να βοηθήσουν στην προετοιμασία του δείπνου, ενώ τα υλικά είναι χορηγία δυο μεγάλων εταιρειών. Βέβαια, δεν θα απουσιάζει η μουσική και τα χριστουγεννιάτικο στολίδια αφού θέλουμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα, εορταστικά και να περάσουν καλά». Όπως διευκρινίζει η κ. Θεολογίτου το βράδυ της ίδιας μέρας, την προπαραμονή Χριστουγέννων θα υπάρξουν δυο ομάδες για street work στις γύρω περιοχές του κέντρου της Αθήνας για όσους ανθρώπους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στη γιορτή και να πάρουν πράγματα. «Η πρώτη ομάδα με 20 εθελοντές θα κινηθεί στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και θα προσφέρει κάποια είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, σκούφους, κασκόλ και ένα πιάτο φαγητό που θα έχουμε κρατήσει από το μαγείρεμα μαζί με ένα φρούτο, ενώ η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει γύρω στις 22:30 το βράδυ για να εντοπίσει πιθανόν κάποιους άστεγους που θα βρεθούν σε αυτά τα σημεία εκείνη την ώρα. Πάντως, τα συσκευασμένα τρόφιμα αλλά και όσα πράγματα θα μαζευτούν την μέρα αυτή και δεν μοιραστούν θα μαγειρευτούν και θα μοιραστούν στις εβδομαδιαίες δράσεις της ομάδας μας».

Η βασική λίστα αναγκών όπως διευκρινίζει η κ. Θεολογίτου είναι η παρακάτω:

Τρόφιμα *όχι χύμα και ληγμένα σας παρακαλούμε*

– Ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι)

– Ρύζι

– Όσπρια (φακές, φασόλια, κτλ)

– Λάδι

– Λαχανικά

– Τοματοπελτέδες

– Αλάτι

– Ζάχαρη

– Καφές, φακελάκια τσάι

– Φρυγανιές

– Ατομικές μαρμελάδες πρωινού

– Ατομικούς χυμούς

– Νεράκια 500ml

– Φρούτα

– Σοκοφρέτες, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κρουασάν

– ξηροί καρποί, κριτσίνια

– Κονσέρβες φαγητού ( όπως ντολμαδάκια, τόνος, κτλ)

 

Είδη υγιεινής

– Σερβιέτες

– Αφρόλουτρα και σαμπουάν (μικρές συσκευασίες)

– Χαρτί υγείας

– Αποσμητικά

– Ξυριστικά (για τους άνδρες)

– Χτένες

– Σαπούνια

– Χαρτομάντιλα

– Οδοντόβουρτσες

– Οδοντόκρεμες

– Ατομικά μαντηλάκια, αντισηπτικά

– Σκαφάκια μιας χρήσης

– Μαχαιροπίρουνα

και κουβέρτες, sleeping bags και ομπρέλες.

«Ελπίζουμε και φέτος ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπης στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» συμπληρώνει η κ. Θεολογίτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:51