search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Πλουσιότεροι κατά 1 τρις δολάρια έγιναν οι πλούσιοι του πλανήτη – Πρώτος ο Μπέζος

28.12.2017 09:55
«Ο Γιάννης Μπέζος με έκανε καλύτερο ηθοποιό και καλύτερο άνθρωπο» - Media

Πιο πλούσιοι κατά ένα 1 τρισ. δολάρια έγιναν οι… πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2017, μιας και οι αγορές αψήφησαν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα και «χτύπησαν» ιστορικά ψηλά.

Ο άνθρωπος που είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κερδίζοντας 34,2 δισ. δολάρια επιπλέον και εκτοπίζοντας, τον Οκτώβριο, τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από το βάθρο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Μπέζος, η καθαρή αξία του οποίου υπερέβη τα 100 δισ. δολάρια στο τέλος του Νοεμβρίου, έχει σήμερα καθαρή αξία 99,6 δισ. δολ., έναντι 91,3 δισ. δολ. για τον Γκέιτς.

Στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης, 26 Δεκεμβρίου 2017, οι 500 δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στον σχετικό δείκτη του Bloomberg είχαν υπό τον έλεγχό τους 5,3 τρισ. δολάρια, από 4,4 τρισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο ποσό στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, διευθυντή επενδύσεων στη UBS Wealth Management, η εξέλιξη αυτή έχει άμεση σχέση με τη δεύτερη πιο ισχυρή και πιο μακρά ανοδική αγορά (bull market) στην Ιστορία. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, απ’ όλες τις οδηγίες που δώσαμε στον κόσμο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η σημαντικότερη συμβουλή είναι «συνεχίστε τις επενδύσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31