search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:33
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Silicon Valley: Σημαντικό πρόβλημα στους επεξεργαστές των υπολογιστών – Η διόρθωση θα φέρει μειωμένες ταχύτητες

03.01.2018 18:43
Στην Ευρωβουλή φέρνει το ΚΚΕ τις διώξεις κομμουνιστών σε Ουκρανία και Πολωνία - Media

 

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί όλες οι μεγάλες εταιρείες πληροφορίκής στον κόσμο καθώς διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους κεντρικούς επεξεργαστές εκατομμυρίων υπολογιστών στον κόσμο και όλες οι εταιρείες σπεύδουν να βρουν τρόπο επιδιόρθωσης του προβλήματος, με το κόστος να είναι σημαντικό.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους επεξεργαστές της Intel, τους οποίους και χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, είτε κατασκευάζουν υπολογιστές είτε τα λειτουργικά προγράμματα, όπως τα Windows, το Linux ή το MacOS. To πρόβλημα αφορά στην προστατευμένη μνήμη του πυρήνα του κάθε λειτουργικού συστήματος.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα απλό πρόγραμμα του υπολογιστή μπορεί να επέμβει στις πιο κρίσιμες λειτουργίες του λειτουργικού προγράμματος και να προκαλέσει αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο υπολογιστής, από τη διαχείρηση αρχείων ως την αναγνώριση περιφερειακών, όπως η οθόνη, το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε επεξεργαστές της Intel της τελευταίας δεκαετίας (όπερ σημαίνει ότι αφορά σε εκατομμύρια μηχανές σε όλο τον κόσμο), οι λεπτομέρειές του παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό» και οι δημιουργοί προγραμμάτων τρέχουν και δεν φτάνουν για να φτιάξουν διορθωτικό πρόγραμμα, προκειμένου τουλάχιστον να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Ωστόσο, ακόμα και η λύση του προβλήματος αναμένεται να έχει τεράστιο κόστος, καθώς οι υπολογιστές στους οποίους θα εγκατασταθεί το patch εκτιμάται ότι θα χάσουν από 5% ως και 30% της ταχύτητάς τους, ενώ ακόμα και το patch δεν πρόκειται να λύσει οριστικά το πρόβλημα, το οποίο αφορά στον σχεδιασμό του hardware.

Υπηρεσίες ασφαλείας και εταιρείες σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν τους χρήστες να εγκαταστήσουν αμέσως μόλις είναι έτοιμη τη διόρθωση στον υπολογιστή τους, με τους προγραμματιστές του Linux, των Windows και της Apple να δουλεύουν εδώ και περίπου δύο μήνες για να βρουν μια λύση.

(πληροφορίες: TechCrunch)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:33