search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Η τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα «Γενέθλια» του Μπικάκη (Video)

11.01.2018 09:10
Η τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα «Γενέθλια» του Μπικάκη (Video) - Media

 

Τα «γενέθλια» αποτελούν ένα τραγούδι του Στέλιου Μπικάκη που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό παρά το γεγονός ότι μιλά για θάνατο. Ο Κρητικός τραγουδοποιός και λυράρης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» την τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το μελαγχολικό ζεϊμπέκικο.

«Την περίοδο που κυκλοφορούσε ο δίσκος μου “Νυχτέρια” και πήγαινε πάρα πολύ καλά αρρώστησε το παιδί που είχαμε αποκτήσει, ένα αγοράκι, από μια σπάνια αρρώστια. Ένα παιδί στο εκατομμύριο μπορεί να χτυπηθεί απ’ αυτήν την αρρώστια. Το χάσαμε. Ενάμιση χρόνο περάσαμε μια περίοδο πολύ δύσκολη με τη γυναίκα μου την Αμαλία» είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός και συνέχισε: «Σ’ αυτήν τη δύσκολη φάση της ζωής μου αποτύπωσα στο χαρτί εκείνα που είχα μέσα μου. Έγραψα σε στίχους τα συναισθήματά μου. Δεν τους ολοκλήρωσα σε τραγούδι.

Έπειτα από κάποιο διάστημα έτυχε να πεθάνει κι ο πατέρας μου, τότε συμπλήρωσα και ολοκλήρωσα σε τραγούδι τους στίχους. Το 2000 το έβαλα στον δίσκο. Έτσι γεννήθηκαν τα “Γενέθλια”, που αγαπήθηκαν τόσο πολύ κι ας μιλούν για θάνατο. Είναι στίχοι βγαλμένοι απ’ την ψυχή μου κι ας βρέθηκαν και τότε κάποιοι να με κατηγορήσουν, στεκόμενοι σε μια λέξη μόνο, στη λέξη πουτ@@@. Αρέσει σε όλους: στα νέα παιδιά, σε μεγαλύτερους, σε γιαγιάδες, κι αυτό με συγκινεί περισσότερο».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14