search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Κορυφαίοι Φιλιππίδης, Στεφανίδη

15.01.2018 18:25
Επιστολή της Εθνικής στίβου στον Πρωθυπουργό - Media

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Κώστας Φιλιππίδης αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου για το 2017, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ.

Οι δύο κορυφαίοι επικοντιστές της χώρας και εκ των κορυφαίων στον κόσμο συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατηγορία ανδρών/γυναικών.

Η Στεφανίδη (66%) πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις το 2017, αφού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε. Παράλληλα, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη και ήταν στην τελική τριάδα του κόσμου, ενώ κατέκτησε το διαμάντι στα Diamond League.

Τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη (22%) και την τρίτη η Βούλα Παπαχρήστου (12%).

Ο Κώστας Φιλιππίδης (41%) ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου τον περασμένο Μάρτιο, όμως τραυματίστηκε και έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού του Λονδίνου.

Στη δεύτερη θέση στους άνδρες βρέθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας (38%) και στην τρίτη ο Κώστας Δουβαλίδης (21%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφοριών συγκέντρωσε ο Γιάννης Κυριαζής (70%), νικητής στους άνδρες Κ23. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού άφησε στη δεύτερη θέση τον Ζαχαρία Τσαμουδάκη (18%) και στην τρίτη τον Κυριάκο Ζώτο (12%).

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η νίκη πήγε στη σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου (31%), δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια των 10.000 μ. Ειρήνη – Ρία Μιχαλά (29%) και τρίτη η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Θεοδώρα Αραμπατζή, (21%).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, και η πρωταθλήτρια των 400 μέτρων, Άννα Κιάφα, κατέκτησαν την πρωτιά στην κατηγορία Κ20.

Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε το 25% της προτίμησης του κοινού, έναντι του 22% του Γιώργου Τζατζιμάκη και το 15% του Θάνου Καλάκου.

Πίσω από την Άννα Κιάφα (48%) ήταν η Σοφία Αλικανιώτη (16%) και η Αφροδίτη Μανιού (15%).

Ο Γιώργος Μηλιαράς και η Μαρία Μαγκούλια αναδείχθηκαν κορυφαίοι στην κατηγορία Κ18. Ο Μηλιαράς συγκέντρωσε το 27% των ψήφων και ακολούθησαν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης (20%) και Αλέξης Αργυρόπουλος (19%). Στα κορίτσια, την Μαγκούλια (28%) διαδέχθηκαν οι Δόση (21%) και Μπαλαμούτη (19%).

Οι νικητές θα βραβευτούν στην ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ τον επόμενο μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:02