search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Το απομονωμένο χωριό στις ΗΠΑ, όπου ζουν μόνο καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα

17.01.2018 14:17
Το απομονωμένο χωριό στις ΗΠΑ, όπου ζουν μόνο καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα  - Media

Το όνομα του είναι «Θαυματουργό χωριό» και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κωμόπολη Παχοκί στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στο χωριό αυτό ζουν μόνο καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα, από τα δικαστήρια της Πολιτείας. Πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στην κοινωνία.

 

Μπορούν να ζήσουν και να κινηθούν ελεύθερα μέσα στο χωριό και τους κατοίκους του, αλλά απαγορεύεται να πλησιάσουν σε απόσταση των 1.000 μέτρων από το σχολείο, την εκκλησία, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές του χωριού.

 

 

Οι καταδικασμένοι παραβάτες δείχνουν να ζουν με κάποια σχετική αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους, βέβαια η αστυνομική παρουσία σε κάθε γωνία είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν ο πάστορα του χωριού Ντικ Ουίδεροου, σε συνεργασία με τις αρχές της Φλόριντα, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπου πρόσφερε στέγη και σίτιση σε παραβάτες καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα. Με τον καιρό οι δικαστές διαπίστωσαν πως το πρόγραμμα δεν παρουσιάζει παρεκτροπές και αποφάσισαν να το ενισχύσουν. Σήμερα ο μισός πληθυσμός του «Θαυματουργού χωριού» αποτελείται από τέτοιου είδους παραβάτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:19