search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:14
MENU CLOSE

Ιερώνυμος σε Τσίπρα για ΠΓΔΜ: Εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική ομοψυχία

18.01.2018 19:16
Ιερώνυμος σε Τσίπρα για ΠΓΔΜ: Εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική ομοψυχία - Media
 
Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας άκουσε με προσοχή τις απόψεις τις Εκκλησίας αναφορικά με την ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και επανέλαβε το σεβασμό τους στις τοποθετήσεις  και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου. Από την πλευρά της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας προς την καθ’ ύλην αρμόδια για τα εθνικά κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση και ομοψυχία.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:
 
«Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά  με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15