search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι στην Κορυτσά: Ουσιαστική πρόοδος σε ελληνοαλβανικά ζητήματα

21.01.2018 14:14
Στις 9 Ιουλίου η συνάντηση Τραμπ με τον εμίρη του Κατάρ  - Media

 

Για ουσιαστική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας.

Οι κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά, την Παρασκευή, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες».

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται, επίσης, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:25