search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:09
MENU CLOSE

ΕΤΕ: Προς πώληση κόκκινα δάνεια 2 δισ. ευρώ

25.01.2018 15:09
ΕΤΕ: Προς πώληση κόκκινα δάνεια 2 δισ. ευρώ - Media
 
Εντός του πρώτου 6μηνου επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα να πουλήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις αρχικού κεφαλαίου 2 δισ, τα οποία ανέρχονται πρακτικά άνω των 5 δισ. ευρώ αν συνυπολογισθούν οι τόκοι και λοιπές χρεώσεις. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται κυρίως για καταναλωτικά δάνεια που ξεπερνούν το 1 δισ ευρώ και αφορούν περίπου 200.000 δανειολήπτες  ενώ τα υπόλοιπα 800 – 900 εκ. ευρώ αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγαλματίες. Σύμβουλος πώλησης του χαρτοφυλακίου NPLs είναι η Morgan Stanley, η οποία απέστειλε πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές να συνάψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία του due diligence
 
Πρόκειται μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων των τραπεζικών ομίλων και της μείωσης του ποσοστού των κόκκινων δανείων, ένα κρίσιμο “στοίχημα” για την συνέχεια. 
 
Κορυφαίο στέλεχος της αγοράς, πάντως, με γνώση στις αναδιαρθρώσεις χρηματοοικονομικών ομίλων και άλλων επιχειρήσεων τόνισε στο Σιn την κρισιμότητα του επόμενου 6μήνου τόσο για τον τραπεζικό κλάδο όσο και το σύνολο της οικονομίας, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – την βαρύτητα που δίνουν οι τράπεζες ώστε να ξεπερασθεί επιτυχώς ο “σκόπελος” των stress tests.
 
Πηγή: sofokleousin.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:09