search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:07
MENU CLOSE

Πώς να επαναφέρετε στο αρχικό του μέγεθος το πουλόβερ που μπήκε στο πλυντήριο!

29.01.2018 13:15
Πώς να επαναφέρετε στο αρχικό του μέγεθος το πουλόβερ που μπήκε στο πλυντήριο! - Media

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να πλύνουν το αγαπημένο τους πουλόβερ στο πλυντήριο και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι μπήκε στο πλύσιμο. Αυτά είναι τα πέντε βήματα που πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε το πουλόβερ σας στο αρχικό του μέγεθος.

Αρχικά, εξετάστε εάν οι ίνες του μάλλινου, του μοχέρ ή του κασμιρένιου ρούχου σας έχουν καταστραφεί τελείως. Εάν οι ίνες έχουν καταστραφεί τότε δεν θα μπορέσετε να τις επαναφέρετε. Για να το καταλάβετε παρατηρήστε τις ίνες του και δείτε αν έχει παραμείνει κάποια ελαστικότητα. Οι ίνες που έχουν καταστραφεί δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα και είναι σαν τσόχα.

Όταν, λοιπόν, καταλήξετε πως υπάρχει περιθώριο επαναφοράς, τότε συγκεντρώστε τα παρακάτω υλικά: έναν πίνακα από φελλό ή ένα χαρτόνι μακέτας στο μέγεθος του ρούχου σας, μαλακτικό ρούχων (ή baby shampoo ή μαλακτική κρέμα μαλλιών), μια λευκή χνουδωτή πετσέτα, καρφίτσες και μία μεγάλη λεκάνη

Βήμα 1: Γεμίστε τη λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μαλακτικό ρούχων (ή baby shampoo ή κρέμα μαλλιών). Αυτό θα μαλακώσει τις ίνες του ρούχου και θα τις προετοιμάσει να «ανοίξουν». Αφήστε το πουλόβερ σας τουλάχιστον 20 λεπτά και μέχρι 2 ώρες.

Βήμα 2: Ρίξτε το νερό αλλά μην ξεπλύνετε το πουλόβερ. Απλώς πιέστε το ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά αλλά μην το στύψετε.

Βήμα 3: Βάλτε το πουλόβερ ανοιχτό πάνω στην πετσέτα και δημιουργήστε ένα ρολό (με την πετσέτα και το πουλόβερ μαζί) για να απομακρύνετε ακόμα περισσότερη υγρασία.

Βήμα 4: Βάλτε το πουλόβερ σας πάνω στον πίνακα από φελλό (ή στο χαρτόνι μακέτας) και τεντώστε το απαλά όσο περισσότερο μπορείτε. Καρφιτσώστε το εκεί. Προσέξτε να μην σκιστούν οι ραφές και να μην το καρφιτσώσετε πολύ σφιχτά ή σε λάθος θέση.

Βήμα 5: Επιστρέψτε έπειτα από μία ώρα, «ανοίξτε» το ακόμα λίγο και ξανακαρφιτσώστε το. Επαναλάβετε μέχρι να μην τεντώνεται άλλο.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί στις φυσικές ίνες, όπως το μαλλί, το κασμίρ και το βαμβάκι και να σας χαρίσει πίσω το αγαπημένο σας πουλόβερ.

Πηγή: enikos.grΦΩΤΟ: spirossoulis.com

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30