search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Δικογραφία Novartis: Οι πρώτες πληροφορίες – Τα πρόσωπα και οι «μίζες»

06.02.2018 17:05
Τι προβλέπουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ - Media
 
Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και οι καταθέσεις τους φαίνεται ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που έφθασε στη Βουλή και εξετάζεται από εκπροσώπους των κομμάτων και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση πολιτικούς.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ανάγνωση της δικογραφίας, το «ζουμί» βρίσκεται στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής έχει δωροδοκήσει τους φερόμενους ως εμπλεκομένους.
 
Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο κ. Φρουζής έχει δωροδοκήσει τον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να παρασυρθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και να γίνει υπερβολική παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων.
 

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν υπάρχει υπουργός Υγείας και Εργασίας που να μνημονεύεται το όνομα του και να μην έχει δωροδοκηθεί με τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες ισχυρίζονται πως ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis, ενώ για τον κ. Λοβέρδο όαναφέρεται ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην δικογραφία αναφέρεται για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων, ενώ οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαμαράς έλαβε χρήματα σε δεσμίδες που τοποθετήθηκαν σε ένα κίτρινο-μοβ τροχήλατο βαλιτσάκι που πήγε στο Μαξίμου, και ότι ο κ. Σαλμάς έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ.

Οι διαρροές σημειώνουν ότι στη δικογραφία όλα τα χαρακτηριστικά των μαρτύρων είναι πλήρως αλλοιωμένα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται δυνατό να συναχθεί η ακριβής ιδιότητα και ο τρόπος που απέκτησαν την υποτιθέμενη γνώση για τα θέματα αυτά.
 
Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, οι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και φέρονται να αναφέρουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του κ. Φρουζή, είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50