search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Η NASA ανησυχεί: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη (Photo)

07.02.2018 14:43
Η NASA ανησυχεί: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη (Photo) - Media

 

Ένας αστεροειδής μεγέθους όσο μιας μπλε φάλαινας θα περάσει «ξυστά» από τη Γη την Παρασκευή και οι αστρονόμοι και ειδικοί της NASA επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον -ως ανησυχία…- για τον συγκεκριμένο διαστημικό βράχο.

Πρόκειται για τον αστεροειδή 2018 CB ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις τον προηγούμενο Ιανουάριο και έχει χαρακτηριστεί ως «δυνάμει επικίνδυνος» καθώς η τροχιά του θα τον φέρει σε απόσταση μόλις 64.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αστεροειδής αυτός είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον αστρικό βράχο που μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης και προκάλεσε πανικό στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας πριν από ακριβώς πέντε χρόνια.

Οι επιστήμονες της NASA δεν θεωρούν ότι ο 2018 CB αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη, ωστόσο, βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ο αστεροειδής του Τσελιαμπίνσκ είχε προκαλέσει καταστροφές και τραυματισμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:29