search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:18
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί στη Συρία

01.12.2011 18:06
ΟΗΕ: Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί στη Συρία - Media

Σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου βρίσκεται πλέον η Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με τον αριθμό των νεκρών να έχει υπερβεί τις 4.000 από την έναρξη των αντικαθεστωτικών εξεγέρσεων.

Σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου βρίσκεται πλέον η Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με τον αριθμό των νεκρών να έχει υπερβεί τις 4.000 από την έναρξη των αντικαθεστωτικών εξεγέρσεων.

Λιποτάκτες στρατιώτες μεταπηδούν στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών και πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Η εκτίμηση είναι ότι οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τις 4.000, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι. «Είχα δηλώσει τον Αύγουστο πριν (συνεδριάσει) το Συμβούλιο Ασφαλείας πως όταν θα έχουμε ολοένα και περισσότερους λιποτάκτες που θα απειλούν να πάρουν τα όπλα, θα γινόταν εμφύλιος πόλεμος. Αυτή τη στιγμή έτσι χαρακτηρίζω την κατάσταση», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι σε έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, καταλογίζονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στις συριακές αρχές, στην προσπάθεια καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές Χάμα και Χομς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:15