search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:08
MENU CLOSE

Κορυφώνεται το πατρινό καρναβάλι – Ζωντανά η μεγάλη παρέλαση (Live)

18.02.2018 11:55
Στέλνει «6» στο 13033 και αντί για κατοικίδιο βγάζει βόλτα έναν… δεινόσαυρο (Video)  - Media
 
Κορυφώνεται την Κυριακή με τη μεγάλη μεσημεριανή παρέλαση το Πατρινό Καρναβάλι, με πρωταγωνιστές τους 30.000 καρναβαλιστές, όλων των ηλικιών.
 
Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού θα ξεκινήσει στις 14:00 της Κυριακής ενώ η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 από το Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Μια πρώτη καλή γεύση από το Πατρινό Καρναβάλι πήραν οι γλεντοκόποι το βράδυ του Σαββάτου με τη νυχτερινή – ποδαράτη – παρέλαση. Με αστείρευτο κέφι και ευφάνταστες και ευρηματικές εμφανίσεις τα πληρώματα, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών, που φέτος έχουν κατακλύσει την πόλη.
 
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση δεν σταματούσαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν, παρασύροντας στους ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης, που περίμεναν στα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές των καρναβαλιστών.
 
Ταυτόχρονα, με τους φωτισμούς που είχαν επιλέξει, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη που ζει από χθες σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.
 
Μετά το τέλος της παρέλασης, η καρναβαλική διασκέδαση συνεχίστηκε όλη την νύχτα. Σήμερα στη μεγάλη παρέλαση, στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, που είναι προσαρμοσμένο στο φετινό κεντρικό θέμα του πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανεργία.
 
Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».
 
Με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που θα τους συνοδεύουν, αναμένεται να στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις τους.
 
Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου.
 
Στην τελετή θα πάρουν μέρος το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ και έχουν ως βασικό στοιχείο την φωτιά, καθώς και το μουσικό συγκρότημα «15-50».
 
Στη συνέχεια, πλήθος πυροτεχνημάτων αναμένεται θα φωτίσουν με μεγαλοπρέπεια τον πατραϊκό ουρανό.
 
Όσον αφορά στην έλευση επισκεπτών, η πληρότητα των ξενοδοχείων που λειτουργούν μέσα στην πόλη, φθάνει το 90%, ενώ στα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στην Πάτρα, η πληρότητα ξεπερνά το 75%.
 
Πηγή: TheBest.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06