search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:30
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν… κυνηγά τον Έλληνα γραφίστα Jo Di (Photo)

20.02.2018 09:59
«Με πολεμούν Ερντογάν και Έλληνες φασίστες» –Τι λέει ο γραφίστας Jo Di για το κλείσιμο της σελίδας στο Facebook λόγω του…Τούρκου Σουλτάνου  - Media

 

Στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ότι είναι ο γνωστός Ελληνας γραφίστας Jo Di.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Jo Di στην ιστοσελίδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δικαστική απόφαση απαιτεί να “κατέβει” από το Διαδίκτυο γράφημα του γνωστού γραφίστα μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις που αφορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό και την πολιτική του σε Twitter, Facebook κ.α.

Συγκεκριμένα, ο Jo Di γράφει:

«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)»

Το δημοσίευμα

Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. «Δολοφόνε Erdogan» φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο.

Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter

Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30