search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Δεν θα ανταλλαχθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί με τους «8» (Video)

04.03.2018 14:15
Κουρουμπλής: Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή - Media

 

«Δεν υπάρχει θέμα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους “8”» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δύο στρατιωτικών,

«Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και η αντιμετώπιση να γίνεται με νηφαλιότητα», επισήμανε στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι πως «η χώρα δεν απειλεί κανένα και δεν απειλείται»

Από τη δική του πλευρά ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισήμανε πως «όταν έχεις κακό γείτονα πρέπει να προσέχεις να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Κάθε μέρα συμβαίνει κάτι».

Επισήμανε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο θέμα με την Τουρκία», σημειώνοντας ότι «τα τελευταία ζητήματα δείχνουν υποχώρηση από την πάγια θέση μας».

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα τονίζοντας πως «η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα με ύψιστη ευθύνη»

Μάλιστα ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από 20 χρόνια τόλμησε να πει ευθέως στους Τούρκους ότι τα Ίμια είναι ελληνικά».

Ξεκαθάρισε ακόμα πως «η Ελλάδα αποφασισμένη να κρατήσει την ψυχραιμία της και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Για τα φαινόμενα βίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Πιάνεστε από ένα θέμα σαν να είσαστε παρθένες. Ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια τις εξάρσεις βίας».

Εκτίμησε πως αυτό το θέμα αναδεικνύεται για να χτυπηθεί η κυβέρνηση λέγοντας ωστόσο πως «η κυβέρνηση αυτή δεν χτυπιέται».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στην υπόθεση Γιαγτζόγλου και σημείωσε πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκει τρόπους να εκτονώνει καταστάσεις όπως τα επεισόδια για τον Γιαγτζόγλου».

«Το κλίμα καθημερινά επιδεινώνεται, γιατί τα φαινόμενα που σημειώνονται έχουν πάρει τη μορφή της ακραίας βίας. Χρειάζονται άλλες πολιτικές», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53