search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Σακοράφα σε Μογκερίνι: Μπορεί ή δεν θέλει η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία;

14.03.2018 10:52
Σακοράφα σε Μογκερίνι: Μπορεί ή δεν θέλει η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία; - Media

 

Tο θέμα της πώλησης ευρωπαϊκών όπλων στις εμπόλεμες περιοχές και την υποκρισία της ΕΕ απέναντι στη Τουρκία που βομβαρδίζει τους Κούρδους ανενόχλητη, έθιξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην Ολομέλεια του  Στρασβούργου, στη συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία.

Η κ. Σακοράφα απευθύνθηκε στην ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι,  και τη ρώτησε αν μπορεί η Ε.Ε να επιβάλει εμπάργκο όπλων προς τα κράτη που βομβαρδίζουν στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού.

Αναφέρθηκε επίσης στην Τουρκία,  την οποία κατήγγειλε ότι έχει  εισβάλει στη Συρία και βομβαρδίζει ανηλεώς τους Κούρδους, ενώ απειλεί και όλους τους γείτονες της. Κλείνοντας την τοποθέτησή της,  ρώτησε για άλλη μια φορά την κυρία Μογκερίνι αν η μπορεί η Ε.Ε. να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στην Τουρκία, γιατί,  όπως είπε, αν δεν μπορεί, τότε η σύνοδος του Απριλίου θα είναι μια ακόμη φάρσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:10