16/01/2019 05:06:54

Ρήγας: Μετά τον Αύγουστο αύξηση κατώτατου μισθού και παρεμβάσεις στη φορολογία για τα μεσαία στρώματα

Ρήγας: Μετά τον Αύγουστο αύξηση κατώτατου μισθού και παρεμβάσεις στη φορολογία για τα μεσαία στρώματα - Media

 

«Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει και έξοδο από την επιτροπεία, ώστε να μπορεί η χώρα να διαμορφώνει μόνη της τις δικές της στρατηγικές», είπε ο κ. Ρήγας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5. Αν και η συνεννόηση με τους δανειστές «είναι μία δύσκολη εξίσωση, αυτή θα κάνουμε. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην κοινωνία, θα παρουσιαστεί στους θεσμούς όσον αφορά τις αγορές. Θα έχει τη δική μας οπτική για την μετάβαση», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Θύμισε ότι παρότι τηρήθηκε η συμφωνία του Καλοκαιριού του 2015, «ταυτόχρονα πήραμε σειρά από μέτρα στον αντίποδα αυτών που θα ήθελαν οι δανειστές και το εγχώριο σύστημα. Μετά τον Αύγουστο», όπως ανέφερε, «θέλουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού και σε παρεμβάσεις στη φορολογία για τα μεσαία στρώματα, που στήριξαν την δύσκολη περίοδο που περάσαμε.

Επίσης, «από τη στιγμή που πρώτον τον Αύγουστο θα υπάρξει η καθαρή έξοδος, δεύτερον θα υπάρξουν τα συνδεδεμένα μέτρα απομείωσης του χρέους, θα δούμε βήμα-βήμα» για μία επαναδιαπραγμάτευση της μεταμνημονιακής πορείας, είπε σε άλλο σημείο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προανήγγειλε εξάλλου ότι «το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, το σχέδιο που θα είναι "ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ". Σε αυτό εντάσσονται τα περιφερειακά συνέδρια, στο μέρος που συμβάλλουν σε αυτό το σχέδιο».

Ο κ. Ρήγας καυτηρίασε και πάλι τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που «ενοχλείται γιατί έχει ανατραπεί η λογική όπου το κεντρικό κράτος καθόριζε όλες τις πολιτικές. Εδώ, ακούγονται οι φορείς και συνδιαμορφώνονται τα τοπικά σχέδια και ακούγονται οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Επανέλαβε επίσης ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019, στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.