search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Κινεζική αντεπίθεση: Δασμοί 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα

04.04.2018 08:46
Κινεζική αντεπίθεση: Δασμοί 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα - Media

 

Η Κίνα θα επιβάλει επιπλέον δασμούς ύψους 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η σόγια, τα αυτοκίνητα και τα χημικά προϊόντα, όπως μετέδωσε τη Μ.Τρίτη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σ, ύμφωνα με το CCTV, η Κίνα θα ανακοινώσει αργότερα το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί, 

ΗΠΑ: Λυπηρή η απόφαση

Η απόφαση της Κίνας να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ είναι «λυπηρή» και «δεν θα επιλύσει την εμπορική ανισορροπία», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής για την Κίνα του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξαγωγών Σόγιας.

Η σόγια, το βασικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν των ΗΠΑ προς την Κίνα, είναι μεταξύ των 106 αμερικανικών προϊόντων για τα οποία το Πεκίνο ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς.

Η κίνηση ήταν αναμενόμενη για την αμερικανική βιομηχανία σόγιας, δήλωσε ο Τζανγκ Σιαοπίνγκ στο Reuters, παρότι η οργάνωση που εκπροσωπεί τους Αμερικανούς παραγωγούς έκανε «τα πάντα» για να την αποτρέψει.

Η Κίνα μπορεί και πάλι να αγοράσει αμερικανική σόγια, παρά τους επιπλέον δασμούς, εάν υπάρχει ζήτηση στην αγορά της, πρόσθεσε ο Τζανγκ.

Υφυπουργός Οικονομικών της Κίνα: Η χώρα ποτέ δεν ενέδωσε σε εξωτερικές πιέσεις

Η Κίνα ποτέ δεν ενέδωσε σε εξωτερικές πιέσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Τζου Γκουανγκγιάο, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου για τη λίστα των αμερικανών προϊόντων στα οποία θα επιβάλει δασμούς ως απάντηση προς τις ΗΠΑ.

Αντίθετα, οι εξωτερικές πιέσεις θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την καινοτομία της Κίνας, δήλωσε ο Τζου σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

Οι προστριβές είναι δύσκολο να αποφευχθούν στο ταχέως αναπτυσσόμενο εμπόριο Κίνας-ΗΠΑ και οι δύο πλευρές βρίσκονται ενώπιον τεράστιων προκλήσεων, αλλά ο Τζου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις μπορεί να πάλι να επανέλθουν σε μια υγιή πορεία, καθώς ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να πλήξει όλες τις πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:40