search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Η ΕΡΤ στη Μακρόνησο

04.04.2018 16:13
Η ΕΡΤ στη Μακρόνησο  - Media

 

Τη Μακρόνησο επισκέπτονται οι «Ιστορικοί περίπατοι», που μεταδίδονται την Τρίτη 10 Απριλίου 2018 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1. H Mακρόνησος, δύο μίλια έξω από το Λαύριο, δεν ήταν απλώς τόπος εξορίας, όπως άλλα ξερονήσια. Ήταν τόπος εγκλεισμού, συστηματικού σωματικoύ και ψυχολογικού βασανισμού, εξευτελισμού της προσωπικότητας και έντονης προπαγάνδας. Ένας νοσηρός συνδυασμός «σχολείου» και «νοσοκομείου», με σκοπό την «αναμόρφωση» στρατιωτών και πολιτών, ύποπτων για φιλοκομμουνιστικά φρονήματα. Διαφημίστηκε ως «θαύμα»  στην κορύφωση του Εμφύλιου Πολέμου, σε όλο τον δυτικό κόσμο. Μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις θεωρήθηκε ένα είδος «ελληνικού Νταχάου».

Με συνοδοιπόρους τους ιστορικούς Στρατή Μπουρνάζο και Τάσο Σακελλαρόπουλο, η Μαριλένα Κατσίμη επιχειρεί μια σφαιρική ανάλυση ενός εγκληματικού βιοκοινωνικού πειράματος, μοναδικού στον μεταπολεμικό κόσμο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαριλένα Κατσίμη.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:54