31/05/2020 01:32:23

Το «γεράκι των αγορών» Τζον Πόλσον χρωστάει φόρους ενός δισ. δολαρίων

Το «γεράκι των αγορών» Τζον Πόλσον χρωστάει φόρους ενός δισ. δολαρίων - Media

 

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει ένας από τους γνωστότερους και πλέον αμείλικτους διαχειριστές hedge fund στον πλανήτη, ο Τζον Πόλσον, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι χρωστά τεράστια ποσά σε φόρους.

Συγκεκριμένα, ο Πόλσον, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση το 2010, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε «σορτάρει» μεγάλα ποσά στο grexit, αποκαλύφθηκε ότι χρωστά σε φόρους σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, o Πόλσον, που πέρσι πλήρωσε φόρους ύψους 500 εκατ. δολαρίων, κατέληξε να χρωστά το τεράστιο αυτό ποσό λόγω στοιχημάτων που είχε κάνει στα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ πριν ξεσπάσει η κρίση του 2008.

Από τα επενδυτικά αυτά στοιχήματα, ο Πόλσον έβγαλε κέρδη 15 δισ. ευρώ για την εταιρεία του και τέσσερα δισ. ο ίδιος. Μέχρι σήμερα είχε καταφέρει να αποφύγει να πληρώσει τους φόρους για τα κέρδη αυτά, ωστόσο πλέον πρέπει να καταβάλλει το τίμημα.

Σημειώνεται ότι τα assets της επενδυτικής εταιρείας του Πόλσον έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και έχουν περιοριστεί στα 8 δισ. δολάρια, από τα 38 δισ. που ήταν στις καλές ημέρες του. Ακόμα, μάλιστα, δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα πληρώσει τους φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.