21/10/2020 07:55:33

Κουμουτσάκος: Στόχος της επίθεσης στη Συρία η αποτροπή μελλοντικής χρήσης χημικών

Απάντηση ΝΔ στον Κοτζιά: Λες ψέματα, μόνο εσύ συμβιβάζεσαι - Media

 

"Υπάρχει προσπάθεια της συριακής ηγεσίας να κατεβάσει τους τόνους και επιβεβαιώνει πως οι επιθέσεις που έγιναν είναι πραγματικά χειρουργικές και σε συγκεκριμένους στόχους, που κατά την άποψη ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας σχετίζονται με την παραγωγή χημικών όπλων. Επομένως αν μπορούσαμε να κάνουμε μία αξιολόγηση, οφείλουμε όλοι να ξεκινήσουμε μία καταδίκη των χημικών όπλων" είπε για την επίθεση στη Συρία ο Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. 

"Ήταν μία ατυχής στιγμή του ΟΗΕ που μία πρόταση για την έρευνα από ανεξάρτητους φορείς του ΟΗΕ για να δουν τι έγινε στη Γιούτα δεν έγινε δεκτή. Η πρόταση των ΗΠΑ, έτυχε της υποστήριξης των κρατών μελών της Συμβουλίου Ασφαλείας, η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή. Αν είχε γίνει δεκτή αυτή πρόταση τότε δε θα ήμασταν εδώ που είμαστε", πρόσθεσε, ο βουλευτής της ΝΔ. 

"Μία πιθανή κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία έκρηξη στην περιοχή και σε μία ανάφλεξη. Μία τέτοια ανάφλεξη θα οδηγούσε στη δημιουργία μίας νέας μεγάλης προσφυγικής ροής και αυτό θα δημιουργούσε ασφυκτικό κλίμα για τη χώρα μας γιατί είμαστε το πρώτο ευρωπαϊκό σύνορο σε αυτές τις ακτές", συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. 

"Μακρόν, Μέι, ξεκαθαρίσαν ότι δεν είναι επίθεση επιβολής αλλαγής καθεστώτος. Είναι επίθεση για να αποτραπεί κάθε είδους μελλοντικής επίθεσης με χημικά όπλα", κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.