search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Για αυτή τη νησίδα μιλά ο Γλιντιρίμ – Ποιος είναι ο «Μικρός Ανθρωποφάς» (Photos)

16.04.2018 10:39
Για αυτή τη νησίδα μιλά ο Γλιντιρίμ  - Ποιος είναι ο «Μικρός Ανθρωποφάς» (Photos) - Media

 

Αιφνιδίασε το πρωί της Δευτέρας ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Ο ίδιος δεν είπε συγκεκριμένα που έλαβε χώρα το περιστατικό, ωστόσο πιθανότατα αναφερόταν στο περιστατικό ύψωσης της ελληνικής σημαίας την Παρασκευή 13 Απριλίου στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» νοτιοανατολικά των Φούρνων (φωτό κεντρική).

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Η νησίδα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με  25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18