26/02/2020 14:14:56

Για αυτή τη νησίδα μιλά ο Γλιντιρίμ - Ποιος είναι ο «Μικρός Ανθρωποφάς» (Photos)

Για αυτή τη νησίδα μιλά ο Γλιντιρίμ  - Ποιος είναι ο «Μικρός Ανθρωποφάς» (Photos) - Media

 

Αιφνιδίασε το πρωί της Δευτέρας ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Ο ίδιος δεν είπε συγκεκριμένα που έλαβε χώρα το περιστατικό, ωστόσο πιθανότατα αναφερόταν στο περιστατικό ύψωσης της ελληνικής σημαίας την Παρασκευή 13 Απριλίου στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» νοτιοανατολικά των Φούρνων (φωτό κεντρική).

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Η νησίδα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με  25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.