search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:16
MENU CLOSE

Κομισιόν: Το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ να λυθεί «κατεπειγόντως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης

17.04.2018 15:08
Υπέροχο βίντεο: Κορυφαίοι μουσική της Κρατικής Ορχήστρας ερμηνεύουν το «μια πόλη μαγική» σε ταράτσα της Αθήνας - Media

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την πΓΔΜ και την Αλβανία πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις ετήσιες εκθέσεις της για τις χώρες Διεύρυνσης στην ΕΕ (Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία).

«Η Επιτροπή προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ και την Αλβανία για να ενθαρρύνει τις χώρες αυτές να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από το Στρασβούργο.

Η ίδια τόνισε, ωστόσο, ότι τον τελικό λογο τον έχει το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ, το οποίο σημειώνεται ότι ως σήμερα δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:15