search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:30
MENU CLOSE

Λέρος: Η μητέρα έπαιζε στο Facebook, ο πατέρας κάπνιζε και το βρέφος πέθαινε – Στο ΜΟΔ η τραγική ιστορία

21.04.2018 08:21
Ινδία: Νεογέννητο έχασε τη ζωή του από πέτρα που του πέταξε μαϊμού - Media

 

Μια τραγική ιστορία πρόωρου θανάτου ενός βρέφους, ηλικίας μόλις 38 ημερών, εξαιτίας εγκατάλειψης και ασιτίας, με κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τη μητέρα του, θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 7η Μαϊου 2018.

Η μητέρα έχει αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία της μητέρας της, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, της εμφάνισής της μια φορά στο πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το χρονικό 

Το μεσημέρι της 19ης  Ιανουαρίου 2013, το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου ότι η μητέρα πήγε στο νοσοκομείο και μετέφερε το ανήλικο βρέφος της, το οποίο είχε γεννηθεί την 16η Δεκεμβρίου 2012, που έφερε ενδείξεις ασιτίας, έλλειψης καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή  του.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Κρήτης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το μωρό ήταν κυανωτικό, μωβ. Ηταν παγωμένο και λίγο βρεγμένα τα ρουχαλάκια του. Ήταν κλειστά τα ματάκια του, με αργές αναπνευστικές κινήσεις, σαν κουβαράκι. Έλειπαν τα αντανακλαστικά του θηλασμού. Προέκυψε ότι το παιδί ήταν εγκαταλελειμμένο από πολλές ημέρες.

Διαπιστώθηκε υποσιτισμός και παραμελημένη υγιεινή. Η φυσιολογική τιμή του σωματικού βάρους ενός υγειούς νεογνού με βάρος γέννησης 3.500 γρ. και ηλικία 35 ημερών (ημέρα εισαγωγής του βρέφους) θα έπρεπε να ήταν 4.130 γρ αντί 3.400 γρ. που ήταν. Προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης του βρέφους την ίδια μέρα της προσέλευσης της «θορυβημένης» μητέρας στην Παιδιατρική Κλινική του Θεραπευτηρίου Λέρου, δόθηκε εντολή για σύνταξη κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας εκ μέρους της κοινωνικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την κοινωνική έκθεση, η περιτοναϊκή περιοχή, τα γεννητικά όργανα, ο πρωκτός, η μασχαλιαία περιοχή και οι πτυχές των μηρών και των βουβώνων έφεραν σύγκαμα μεγάλου βαθμού και πληγές με έντονη δυσοσμία που προερχόταν από την έκκριση πύου αλλά και την έκκριση σμήγματος στη μασχαλιαία περιοχή μαζί με βρωμιά, όπως χνούδια και ούρα, γεγονός που υποδήλωνε ότι ήταν άπλυτο.

Το μωρό φόραγε μία γαλάζια φόρμα και κάλτσες, ενώ εσωτερικά φόραγε ένα φανελάκι βρεφικό τα οποία ήταν βρεγμένο από ούρα. Το δέρμα ήταν αφυδατωμένο και αδυνατισμένο με έκδηλα τα στοιχεία αφυδάτωσης και αδυναμίας στον πρωκτό και στους γλουτούς του βρέφους, ενώ εμφανές ήταν το οίδημα στα βλέφαρα, στα άκρα και στον κορμό.

«Βρισκόταν σε λήθαργο»

Τα ζωτικά σημεία, η κλινική εικόνα του βρέφους και οι ιατρικές εξετάσεις υποδήλωναν ότι το βρέφος βρισκόταν σε λήθαργο και η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά επείγουσα αλλά και πολύ κρίσιμη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και το μπιμπερό, του βρέφους ήταν βρώμικο και πιο συγκεκριμένα η πιπίλα του μπιμπερό όταν σκουπίστηκε με γάζα από το νοσηλευτικό προσωπικό, άφηνε μαύρο ρύπο.

Αναφορικά με το ποιόν της μητέρας γίνεται λόγος για μία νέα και όμορφη κοπέλα η οποία δεν εμφανίζει στο πρόσωπό της καμία θλίψη, αλλά ούτε και ανησυχία. Ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2012 γνώρισε το σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, ενώ την ίδια εποχή έμεινε έγκυος.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη πληροφόρησε ψευδώς και τον άνθρωπο με τον οποίο συζούσε, λέγοντάς του ότι το παιδί ήταν δικό του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν από άλλο πατέρα, καρπός προηγούμενης σχέσης, με άλλο άνδρα. Από την κατάθεση μάρτυρα προέκυψε ότι οι γονείς ασχολούνταν με το «Facebook» ενώ ο υποτιθέμενος πατέρας κάπνιζε μέσα στο σαλόνι.

Οταν ξύπνησε το μωρό και η κατηγορουμένη το έφερε στο σαλόνι, η μάρτυς διαπίστωσε ότι τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα, η κατηγορουμένη φορούσε στο μωρό ένα κοντομάνικο φανελάκι από μέσα και απ’ έξω ένα φορμάκι ξεκούμπωτο με τα χεράκια απ’ έξω.

Πηγή: dimokratiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30