search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Αυτο-πορτρέτο του Λένον ως Χίτλερ πωλήθηκε για 54.000 δολάρια (Photo)

27.04.2018 07:11
Αυτο-πορτρέτο του Λένον ως Χίτλερ πωλήθηκε για 54.000 δολάρια (Photo) - Media

 

Ένα σκίτσο που σχεδίασε ο Τζον Λένον των Beatles και απεικονίζει τον εαυτό του ως Αδόλφο Χίτλερ πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 54.000 δολαρίων. 

Το σχέδιο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου βιβλίου σκίτσων που περιέχει ναζιστική εικονογραφία. Δημιουργήθηκε την περίοδο που ο Λένον παρακολουθούσε μαθήματα  στο Κολλέγιο Τέχνης του Λίβερπουλ στα τέλη της δεκαετίας του 1950. 

Όπως αναφέρει το Page Six, αυτό το αμφιλεγόμενο σχέδιο είναι μέρος βιβλίου με σκίτσα, στα οποία γίνεται ελεύθερη χρήση της ναζιστικής εικονογραφίας αναμεμειγμένης με τη μορφή του μέλους των Beatles.

Στο σκίτσο ο Τζον Λένον, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος βρίσκεται πίσω από μία έδρα με το χέρι του να υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό. Στην κάτω δεξιά γωνία, αναγράφονται οι λέξεις: “Heil John, Heil John, Heil John, Heil”. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24