search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:21
MENU CLOSE

«SOS» εκπέμπουν αγανακτισμένοι αστυνομικοί στα Δωδεκάνησα

30.04.2018 18:26
Η συμμορία που σκότωσε τον επιχειρηματία Σταματιάδη διέπραττε συστηματικά κλοπές σε 12 νομούς της Ελλάδας - Media

 

Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ να φανερώνουν αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και αιματηρών ληστειών σε σπίτια και καταστήματα, την επαναδραστηριοποίηση συμμοριών κυρίως πρόσφατα αποφυλακισμένων αλλοδαπών σεσημασμένων κακοποιών από την Αλβανία και  χώρες της  πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την ανασφάλεια των  πολιτών ν΄ αγγίζει το 70%,  σύμφωνα με τις περισσότερες στατιστικές έρευνες αλλά η εικόνα της ελληνικής αστυνομίας και κυρίως των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης.

Χαρακτηριστική ήταν η επίστολή που έστειλαν την περασμένη Δευτέρα προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη  οι συνκαλιστικές αστυνομικοί της Ένωσης Β’ Δωδεκανήσου, όπου περιγράφουν με τα πλέον «μελανά χρώματα » την κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες και τα Τμήματα στην Κω, τη Πάτμο, τη Λέρο και την Κάρπαθο.

Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στην κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών, όπως η αγορά καυσίμων για τα περιπολικά, η επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων, η ομαλή διεξαγωγή των ακτοπλοϊκών μεταφορών για  μεταγωγές κ.α., η σίτιση των κρατουμένων,  καθώς  η καταβολή οδοιπορικών στους υπηρετούντες αστυνομικούς, αλλά και η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα. όπως αναφέρεται στην επιστολή: 

– 10 περιπολικά παραμένουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών και διακοπής πίστωσης από τα συνεργαζόμενα συνεργεία, λόγω ανεξόφλητων οφειλών πολλών μηνών.

– Διακόπηκε ο εφοδιασμός καυσίμων στα υπηρεσιακά οχήματα, λόγω μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς το συνεργαζόμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. 

– Πραγματοποιούνται ελάχιστες ακτοπλοϊκές μεταγωγές κρατουμένων κρατουμένων από την Κω, λόγω διακοπής της πίστωσης από τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

– Η αναβολή των μεταγωγών έχει ως συνέπεια τη συμφόρηση των κρατητηρίων και τη δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών για τους κρατουμένων, τόσο εξαιτίας του συνωστισμού όσο και των συνθηκών κράτησης, αφού πολλά κρατητήρια δεν διαθέτουν ούτε τουαλέτα ! 

– Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και στη σίτιση των κρατουμένων  αφού οι ιδιοκτήτες συμβεβλημένων τοπικών εστιατορίων διέκοψαν την τροφοδοσία, λόγω ανεξόφλητων οφειλών που υπερβαίνουν τα δύο χρόνια !

– Δεν καταβάλλονται οδοιπορικά για τα Φύλλα Πορείας των αστυνομικών ( μεταγωγές στα δικαστήρια και φύλαξη , μέτρα τάξης κ.α.)  με συνέπεια πολλοί να πληρώνουν τις μετακινήσεις από την τσέπη τους !

– Δεν έχει προβλεφθεί η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και λοιπών υπηρεσιών (στο αεροδρόμιο. σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και την τροχαία) παρά την έναρξη της θερινής σεζόν. 

 Οι αστυνομικοί απευθυνόμενοι στον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα, καθώς και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν την λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, αφού όπως καταγγέλλουν στην επιστολή τους η  αγανάκτηση και οι αντοχές των αστυνομικών που υπηρετούν στα νησιά των Δωδεκανήσων έχει πλέον υπερβεί κάθε ανεκτό όριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33