19/12/2018 14:43:54

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake  - Media

 

Υλικά για το κέικ 

  • 225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 400γρ ζάχαρη 
  • 400γρ αλεύρι 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι (250ml) τσαγιού ξινόγαλο 
  • 1 κτγ σόδα
  • 1 κτγ κακάο
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 1 κσ ξίδι λευκό
  • 2 κσ κόκκινο χρώμα (υγρό)
  • 1 βανίλια
  • Υλικά για τη βουτυρόκρεμα
  • 220γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300γρ τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη 
  • 100γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου να αφρατέψουν, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά για να απορροφούνται καλά. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλο, το ξίδι, το κόκκινο χρώμα και τη βανίλια. Ρίχνουμε το ξινόγαλο στον κάδο και το μισό αλεύρι και χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ μόνο να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τέλος και το υπόλοιπο αλεύρι και μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μεταλλικά ταψάκια μιας χρήσης 20 εκ. φτιάχνουμε και ένα μικρό μάφιν για να το τρίψουμε στο τέλος από πάνω για την διακόσμηση. Ψήνουμε στους 150 C στον αέρα για 30 λεπτά προσοχή να μην καεί τα τελευταία λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο εάν η επιφάνεια είναι ψημένη βγάζουμε διαφορετικά ψήνουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Βουτυρόκρεμα

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το τυρί, τη βανίλια και στη συνέχεια το γιαούρτι αφού έχει ομογενοποιηθεί καλά βάζουμε στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

Σε μια πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο κέικ βάζουμε με σπάτουλα τη βουτυρόκρεμα και απλώνουμε ομοιόμορφα συνεχίζουμε με το δεύτερο δίσκο και την κρέμα και τελειώνουμε με τον τρίτο. Προσέχουμε οι δίσκοι μας να είναι ο ένας πάνω από τον άλλο και ότι περισσεύει από την κρέμα στα πλαϊνά την στρώνουμε γύρω γύρω από το κέικ.

Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτουμε όλο το κέικ να γίνει λευκό τρίβουμε από πάνω το μάφιν που κρατήσαμε και σερβίρουμε. Πριν φαγωθεί καλύτερα να είναι εκτός ψυγείου 10 λεπτά.

 Πηγή: tastyday.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.