05/06/2020 13:24:17

Τον Ιούνιο αναμένονται οι νέες αντικειμενικές αξίες - Οι χαμένοι και οι νέες τιμές ζώνης

Λευκός καπνός στη συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών: Προχωρά το νομοσχέδιο για το νέο «νόμο Κατσέλη»  - Media

 

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επιτροπή για τις αντικειμενικές δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της επεξεργασίας των τιμών ζώνης, όπως τις εισηγήθηκαν οι εκτιμητές ακινήτων, με συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, χαμένοι εκτιμάται ότι θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 750 ευρώ, 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αυξηθεί από 3,5% έως 21,6%, ενώ θα υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που ο φόρος θα είναι υψηλότερος κατά 62%.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια όλα να κρίνονται από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν τον χάρτη της αγοράς και το φορολογικό τοπίο, καθώς θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.