19/11/2019 15:48:36

Μεγάλη προσβολή στον Ιάπωνα πρωθυπουργό από τον σεφ του Νετανιάχου (Photos)

Μεγάλη προσβολή στον Ιάπωνα πρωθυπουργό από τον σεφ του Νετανιάχου (Photos) - Media

 

Σε μεγάλο ολίσθημα υπέπεσαν οι υπεύθυνοι του πρωθυπουργικού μεγάρου του Ισραήλ, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Συγκεκριμένα, αν αγνοία τους προσέβαλλαν ανεπανόρθωτα τον Ιάπωνα καλεσμένο τους, όταν στο επίσημο δείπνο του σέρβιραν σοκολατάκια μέσα σε …παπούτσι.

Η απέχθεια των Ιαπώνων για τα παπούτσια και τα υποδήματα, τα οποία θεωρούν ιδιαίτερα ακάθαρτα, είναι ευρέως γνωστή, καθιστώντας ασυγχώρητο το λάθος των υπευθύνων που δεν ενημέρωσαν σχετικά τον σεφ.

Ο ίδιος ο Άμπε παραμένει άγνωστο πως αντέδρασε και αν έφαγε τα σοκολατάκια μέσα από το παπούτσι, ωστόσο τις επόμενες μέρες, Ισραηλινοί και Ιάπωνες διπλωμάτες σχολίασαν εκτενώς το θέμα κάνοντας λόγο για «ντροπή» και «εξευτελισμό».

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή», δήλωσε στην εφημερίδα Yediot Aharonot ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία. Όπως επισήμανε «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».

 «Κανένας πολιτισμός δεν βάζει παπούτσια πάνω στο τραπέζι. Τι είχε στο μυαλό του αυτός ο διάσημος σεφ; Αν υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, δεν το βρήκαμε καθόλου αστείο. Ομολογώ ότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας», είπε υψηλόβαθμος Ιάπωνας διπλωμάτης που υπηρετεί στο Ισραήλ. 

                                         
Σε κάθε περίπτωση Ισραηλινός celebrity chef Μόσε Σέγκεβ, προσωπικός σεφ του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν φάνηκε να μετανιώνει, και ανήρτησε φωτογραφίες από το …επεισόδιο στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

Τα επικριτικά σχόλια έπεσαν… βροχή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.