search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Θέλουμε συμφωνία για το χρέος ώστε τα επόμενα 15 – 20 χρόνια να είναι όλα ρυθμισμένα

09.05.2018 17:37
Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης έχασε ένα χρόνο, για να επιστρέψει σε κάτι που βρήκε έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση - Media

 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γ.Δραγασάκης σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Ο κ Δραγασάκης μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη χωρίς παθογένειες του παρελθόντος υπογραμμίζοντας πως δεν έχουμε κόψει ακόμη το νήμα.

Για τις τράπεζες ανέφερε πως έχει φύγει ο φόβος και πως ο έλεγχος έγινε και διαπίστωσε ότι οι τράπεζες είναι ασφαλείς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης τονίζοντας πως πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια για να ξεμπλοκάρει το τραπεζικό σύστημα και να βοηθήσουν οι τράπεζες τις ΜΜΕ.

«Να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση στην οποία τα θέματα είναι βατά και τρίτο και πιο σημαντικό να έχουμε το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης».

Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά μια αναπτυξιακή στρατηγική, ανέφερε, επισημαίνοντας πως με όλα αυτά βγαίνουμε από τα μνημόνια.

Προληπτική γραμμή θα σήμαινε νέο μνημόνιο γιατί θα καθόριζε την τύχη μας το γερμανικό κοινοβούλιο, ανέφερε ο κ.Δραγασάκης. Όπως υπογράμμισε πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κουμπαρά που με το απόθεμα να καλύπτει τις ανάγκες, με 9,5 δισ. από τα αχρησιμοποίητα δάνεια και αλλά τόσα από δάνεια χαμηλότοκα.

Η δεύτερη θωράκιση για το μέλλον έχει να κάνει με θωράκιση χρέους δηλαδή τα επιτόκια να είναι σταθερό σε χαμηλά επίπεδα και να υπάρχει ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος. Άρα θέλουμε συμφωνία για το χρέος ώστε τα επόμενα 15 – 20 χρόνια να είναι όλα ρυθμισμένα.

Θα υπάρχουν εμπόδια μετά, αναρωτήθηκε και απάντησε καταφατικά , όπως για όλες τις χώρες, και τόνισε πως αυτό που θα καθορίζει τις εξελίξεις θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης, η οικονομία και η στάση της κοινωνίας.

Π.χ. στην Πορτογαλία όταν βγήκε η νέα κυβέρνηση η ΕΕ ήθελε να συνεχιστεί η λιτότητα και η χώρα κατόρθωσε να αλλάξει αυτή την πολιτική, επισήμανε ο κ.Δραγασάκης.
«Βεβαίως θα υπάρχουν κίνδυνοι πισωγυρίσματος αν δεν χτυπήσουμε την διαπλοκή και δεν υπάρξει πρόοδος στην ανασυγκρότηση κλπ. Αν επικρατήσουν δυνάμεις νεοφιλελεύθερες ο κίνδυνος υπάρχει, ανέφερε.

Κεντρική προτεραιότητα στην νέα περίοδο είναι να χτίσουμε ένα κοινωνικό κράτος στη βάση ενός δικαίου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05