search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:38
MENU CLOSE

Ξεσηκώνονται στην Καλλιθέα ενάντια στη Χρυσή Αυγή – Μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο

10.05.2018 17:10
Ξεσηκώνονται στην Καλλιθέα ενάντια στη Χρυσή Αυγή - Μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο - Media

 

Με μια μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο προς τη Νέα Σμύρνη, με προσυγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου, απαντούν οι κάτοικοι, σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της Καλλιθέας στις χρυσαυγίτικες προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Πρόκειται για την επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τους πρόσφατους βανδαλισμούς σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής, στα οποία οι νεοναζί έγραψαν φασιστικά συνθήματα αλλά και μοτοπορεία χρυσαυγιτών, κατά την οποία τόσο η Καλλιθέα όσο και η Νέα Σμύρνη γέμισαν τρικάκια με φασιστικά συνθήματα. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, νεοναζί εμφανίστηκαν και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τραμπουκίζοντας μάλιστα πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία τους.

Στην κινητοποίηση, που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα τοπικά σωματεία των δασκάλων και των καθηγητών (ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Παρθενώνας» και η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου), αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.»

«Ο λαός της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Οι πόλεις μας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν», αναφέρουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, οι Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης καθώς και συλλογικότητες από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, η ΚΕΕΡΦΑ και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Καλεί ακόμα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΠΕ Καλλιθέας της ΛΑΕ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37