search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Λέγκα και Πέντε Αστέρια: Είναι ξεπερασμένο και δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση το ευρώ – Αποκάλυψη για προσχέδιο συνεργασίας

15.05.2018 20:08
Λέγκα και Πέντε Αστέρια: Είναι ξεπερασμένο και δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση το ευρώ – Αποκάλυψη για προσχέδιο συνεργασίας - Media

 

Ένα «προσχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων», αποκάλυψε η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.

Στα κύρια σημεία του γίνεται αναφορά σε κανόνες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και σε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να «σβήσει» 250 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Λέγκα και Πέντε Αστέρια απάντησαν ότι πρόκειται για σχέδιο το οποίο πρέπει να θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένο, διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο. Πρόσθεσαν, δε, ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η Ρωσία στο συγκεκριμένο προσχέδιο χαρακτηρίζεται «οικονομικός και εμπορικός εταίρος», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «κύριος σύμμαχος της Ιταλίας».

Σχολιαστές, τέλος, εκφράζουν τον φόβο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική οικονομία, με ενδεχόμενη αύξηση του σπρεντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32