search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:42
MENU CLOSE

Γαλλία: Πρόστιμο 750 ευρώ σε όσους κάνουν «καμάκι» στους δρόμους 

18.05.2018 08:10
Γαλλία: Πρόστιμο 750 ευρώ σε όσους κάνουν «καμάκι» στους δρόμους  - Media

 

Πρέπει να ξεχάσουν το καμάκι στην Γαλλία. Σταματάνε “σφυρίγματα”, παρενοχλήσεις και “κολακευτικά” λόγια. Αυτήν την ρύθμιση περιελάμβανε ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε στο Γαλλικό στο κοινοβούλιο.

Ο νόμος καλύπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Το πρόστιμο πάντως είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για πρόστιμο 90 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

«Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι “θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω”. Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι “Γάλλοι εραστές” και ότι “σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα”. Εμείς λέμε “όχι” λέει η υπουργός ισότητας Μαρλέν Σιάπα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41