25/11/2020 07:30:47

«Πνίγονται» στα σκουπίδια και οι μαγευτικοί Παξοί - Μεγάλη φωτιά σε 1000 τόνους απορριμμάτων (Photo)

«Πνίγονται» στα σκουπίδια και οι μαγευτικοί Παξοί  - Μεγάλη φωτιά σε 1000 τόνους απορριμμάτων (Photo) - Media

 

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον πρώην νομό Κέρκυρας, καθώς μετά το νησί των Φαιάκων «στο κόκκινο» βρίσκονται και οι Παξοί.

Η παύση λειτουργίας του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στην Κέρκυρα, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και τους Παξούς με αποτέλεσμα σε παράνομη χωματερή να έχουν συσσωρευτεί περίπου 1000 τόνοι σκουπιδιών.

Μάλιστα στην χωματερή ξέσπασε φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, αλλά με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της Κέρκυρας από τα απομεινάρια των απορριμμάτων εξακολουθούν να αναβλύζουν πυκνοί καπνοί.

«Ο Δήμος Παξών δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για την μεταφορά των απορριμμάτων του, που ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα αδυνατεί να υποδεχθεί λόγω κορεσμού των κυττάρων. Οι προσπάθειες του Δημάρχου να τα μεταφέρει στην απέναντι ηπειρωτική ακτή προσκρούουν στους όρους του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) και έτσι οι Παξοί, μαζί με την Κέρκυρα, βρίσκονται σε αδιέξοδο», αναφέρει η «Ενημέρωση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.