search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Σιμορέλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Αν τολμήσουν να απαγάγουν τους τούρκους αξιωματικούς θα τους σπάσουμε τα χέρια

05.06.2018 07:05
Σιμορέλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Αν τολμήσουν να απαγάγουν τους τούρκους αξιωματικούς θα τους σπάσουμε τα χέρια - Media

 

Απάντηση στις απειλές της τουρκικής πλευράς έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης. 

«Δεν είμαστε ούτε Κόσσοβο ούτε Μαυροβούνιο. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι τούρκοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Να είστε βέβαιοι ότι αν το τολμήσουν θα τους σπάσουμε τα χέρια», δήλωσε ο κ. Σιμορέλης στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σιμορέλης, ουσιαστικά απάντησε στις χθεσινές απειλές κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, μετά την αποφυλάκιση, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, των υπόλοιπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα μας, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και την Ελλάδα ότι «προστατεύει τρομοκράτες», και έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι οι τουρκικές αρχές θα βρουν τους αξιωματικούς «όπου και αν πάνε».

«Η Ελλάδα είναι χώρα που βασανίστηκε πολύ από τα πραξικοπήματα όπως η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μια χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. 

Η Ελλάδα προστατεύει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, οι οποίοι προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τούς έδωσε στήριξη. Εμείς ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. 

Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι, με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών, αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μποζντάγ. 

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του χθες στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε εκτός τόπου την τουρκική αντίδραση και επισήμανε ότι «μερίδα των Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί το κράτος δικαίου». Απαντώντας δε στις απειλές Μποζντάγ, τόνισε ότι «η Τουρκία ούτε δικαιούται να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε μπορεί, ούτε θα τους επιτρέψουμε». 

Η υπόθεση των οκτώ έχει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της επιμονής της Αγκυρας να εκδοθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Ο ίδιος ο πρόεδρος της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει σε κάθε ευκαιρία σαφή την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη που έχει πάρει η υπόθεση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:46