search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πέντε εκατ. ευρώ για τη θεραπεία καρκινοπαθών

05.06.2018 17:06
Το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος ακύρωσε δωρεά στο υπουργείο Υγείας - Media

 

Πέντε εκατ. ευρώ προσφέρει σε δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της γενικότερης πρωτοβουλίας του για τη βελτίωση της θεραπείας των καρκινοπαθών στην χώρα, για την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Η δωρεά καλύπτει, μεταξύ άλλων, την αγορά και εγκατάσταση 2 νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών. Μάλιστα, ο ένας εκ των δυο γραμμικών επιταχυντών θα προσφέρει υπηρεσίες στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας / ακτινοχειρουργικής, αποτελώντας τον μοναδικό τέτοιο επιταχυντή σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα, στον οποίο θα έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό.

Η εν λόγω δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ Ενάντια στην Κρίση, συνολικού ύψους €200 εκατομμυρίων, η οποία έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το ΙΣΝ υποστήριξε το Πρόγραμμα Αντικατάστασης Μηχανημάτων Ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία, ύψους €20 εκατομμυρίων, που αφορούσε στην προμήθεια και εγκατάσταση 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, η δωρεά καλύπτει τη διετή δωρεάν συντήρηση του κάθε επιταχυντή και περιλαμβάνει εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων. Ως τώρα έχουν συνολικά παραδοθεί και λειτουργούν 6 γραμμικοί επιταχυντές ενώ οι υπόλοιποι 4 επιταχυντές αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σταδιακά από τον Ιούλιο ως και τις αρχές του φθινοπώρου.

Οι πρωτοβουλίες, συνολικού ύψους €300 εκατομμυρίων, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον των τακτικών δωρεών του Ιδρύματος, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Η πίστη μας ότι, όλοι οι κάτοικοι της χώρας έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την ελπίδα, μας κινητοποιεί ώστε να προσπαθούμε διαρκώς να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους, λειτουργώντας επικουρικά και συμπληρωματικά, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πρόνοιας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την κοινωφελή δράση μας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας για όλους».

Με τις πρωτοβουλίες του ΙΣΝ να βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, και σε συνέχεια της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη μεγαλύτερη δωρεά του ΙΣΝ, στην Ελληνική πολιτεία το Φεβρουάριο του 2017, το ΙΣΝ έχει πλέον στρέψει την προσοχή του στην υλοποίηση της νέας πρωτοβουλίας για την Ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με αρχικό προϋπολογισμό που αναμένεται να ξεπεράσει τα €200 εκατομμύρια. Το ΙΣΝ έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.
 

Η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:

• Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

• Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης

• Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό κτιρίου που θα ανεγερθεί στη θέση που βρίσκονται σήμερα τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων» στο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής

• Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

• Την προμήθεια νέου εξοπλισμού καθώς και την συντήρηση υφιστάμενου με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

• Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων καθώς και δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας

• Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46