search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Με τη ζώνη από το μπουρνούζι του ξενοδοχείου κρεμάστηκε ο Άντονι Μπουρντέν

09.06.2018 12:29
Δημήτρης Μπέλλος και Μαρία Μπέη: Μαζί και στο «Happy Day»  - Media

 

Με τη ζώνη από το μπουρνούζι του ξενοδοχείου στη Γαλλία όπου βρέθηκε για επαγγελματικές υποχρεώσεις, κρεμάστηκε ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής Άντονι Μπουρντέν, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κολμάρ στην Αλσατία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Κριστιάν ντε Ροσινί, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Associated Press «δεν υπάρχει στοιχείο που να μας κάνει να υποψιαστούμε εγκληματική ενέργεια, καθώς στο σώμα του δεν υπήρχαν ενδείξεις άσκησης βίας». 

Ο Γάλλος εισαγγελέας είπε ακόμα ότι διεξάγονται τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ο Άντονι Μπουρντέν, κατανάλωσε ουσίες ή φάρμακα, ώστε οι γαλλικές αρχές να βοηθήσουν την οικογένεια και τους οικείους του να μάθουν τις αιτίες του θανάτου του. 

Ο Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία και δούλευε πάνω σε ένα νέο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του CNN. Ο στενός φίλος του Έρικ Ρίπερτ, Γάλλος σεφ, θορυβήθηκε όταν δεν είδε τον φίλο του, στην αίθουσα του ξενοδοχείου την Παρασκευή το πρωί.

“Με μεγάλη θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν”, ανέφερε το δίκτυο σε δήλωσή του την Παρασκευή το πρωί. “Η αγάπη του για περιπέτεια, νέους φίλους, καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του, τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή, τα ταλέντα του οποίου δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένειά του σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή”.

Άντονι Μπουρντέν: Θα μπορούσα να είχα πεθάνει από τα 20

Ο Άντονι Μπουρντέν ήταν κάτι παραπάνω από διάσημος σεφ… ήταν ασυγκράτητος, επιρρεπής, διορατικός συγγραφέας, ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo και λάτρης των γυναικών και του καλού φαγητού.

Ο Άντονι Μπουρντέν έχοντας ζήσει μία ζωή στην… υπερβολή της – άλλωστε δεν του ταίριαζαν οι μετριότητες –  παρουσίασε, μέσω του CNN, την όμορφη ωδή στον κόσμο, την ταξιδιωτική και γαστρονομική εκπομπή «Parts Unknown».

Ωστόσο, ένας άνθρωπος σαν τον Μπουρντέν με δυνατά πάθη… δεν θα μπορούσε να μην έχει χαρίσει αποφθέγματα για την ζωή, τον  έρωτα αλλά κυρίως για τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο σεφ είχε μια μοναδική προθυμία να παραδέχεται τα ελαττώματά του

Εισέβαλε στον κόσμο της γαστρονομίας και των ΜΜΕ το 1999, χάρη στο θρυλικό δοκίμιο του New Yorker, «Μην φάτε πρoτού διαβάσετε αυτό» (που άνοιξε το δρόμο για το βιβλίο του, Confidential Kitchen).

Από τότε, περάσαμε σχεδόν 20 χρόνια για να δούμε τον Μπουρντέν να ζει τη ζωή του με μια απαράμιλλη αίσθηση εντιμότητας και περιέργειας – την οποία επιδείκνυε και στην εκπομπή του CNN, καθώς προσπάθησε να μας διδάξει όλους για τον ανθρωπισμό και την ενσυναίσθηση μέσω του φαγητού.

Ο σεφ είχε μια μοναδική προθυμία να παραδέχεται τα ελαττώματά του, να επανεξετάζει συμπεριφορές του παρελθόντος και να μιλά με τρόπους που άλλοι απέρριπταν. Μίλησε και έγραψε με ένα βαθμό διορατικότητας που λίγοι έχουν ποτέ ή θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να φτάσουν.

«Θα μπορούσα να πεθάνω όταν ήμουν στα 20 μου. Έγινα επιτυχημένος στα 40 μου. Έχω γίνει μπαμπάς στα 50 μου. Νιώθω σαν να έχω κλέψει ένα αυτοκίνητο – ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο – και συνεχίζω να κοιτάζω στον καθρέφτη για φώτα που αναβοσβήνουν. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα τίποτα».

Το ταξίδι και η ζωή

«Το ταξίδι δεν είναι πάντα όμορφο. Δεν είναι πάντα άνετο. Μερικές φορές προκαλεί πόνο, ή ραγίζει την καρδιά σου. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Το ταξίδι σε αλλάζει, πρέπει να σε αλλάξει. Αφήνει σημάδια στη μνήμη σου, στη συνείδησή σου, στην καρδιά σου και στο σώμα σου. Παίρνεις κάτι μαζί σου. Ας ελπίσουμε ότι αφήνεις κάτι καλό πίσω «.

«Η ζωή είναι περίπλοκη. Είναι γεμάτη εναλλαγές. Δεν είναι ικανοποιητική. … Αν πιστεύω σε κάτι, είναι η αμφιβολία. Η βασική αιτία όλων των προβλημάτων της ζωής είναι η αναζήτηση μιας απλής απάντησης».

Για την υποστήριξη του κινήματος #MeToo

«Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να επιλέξετε μια πλευρά. Είμαι χωρίς δισταγμό και ακλόνητα με τις γυναίκες. Όχι από ηθικότητα, ακεραιότητα ή ηθική ντροπή – όσο κι αν θα ήθελα να πω κάτι τέτοιο – αλλά επειδή αργά στη ζωή, συνάντησα μια εξαιρετική γυναίκα με μια ιδιαίτερα απαίσια ιστορία, που με σύστησε σε άλλες εξαιρετικές γυναίκες με εξίσου απαίσια ιστορίες».

Με πληροφορίες από Fox News και ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53