20/02/2020 09:38:34

Το τελευταίο τρόπαιο του Παύλου Γιαννακόπουλου

 

Τυχαία μπορεί να κερδίσεις ένα λαχείο, να γλιτώσεις από μια καταστροφή, να ερωτευθείς κάποιον ή κάποια, όχι όμως και να κτίσεις μια ολόκληρη ζωή με επιτυχίες, άθλους και κατορθώματα. Και η ζωή του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν μια ζωή πλούσια σε αριστείες. Μια ζωή βασισμένη στην απλότητα, την οξυδέρκεια, τις προσωπικές αρχές και ιδιαιτερότητες ενός ανθρώπου ευγενικού εκ φύσεως που πιάνει πουλιά στον αέρα.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος -έχουν να λένε όσοι τον γνώρισαν- ήταν ένας απλός άνθρωπος με τη δύσκολη σημασία του όρου: συναλλασσόταν με φαρμακοβιομηχανίες κολοσσούς δίχως να μιλά αγγλικά και τα κατάφερνε. Μπλέχτηκε με το μπάσκετ, ένα άθλημα που στην ουσία δεν γνώριζε, και έκανε τον Παναθηναϊκό βασιλιά της Ευρώπης. Είχε τον τρόπο του να σταματά το πολυτελές του αυτοκίνητο για να μαζέψει έναν βάζελο που πήγαινε με τα πόδια στο γήπεδο. Είχε τον τρόπο του να στέκεται απέναντι στο αλλοπρόσαλλο πλήθος των φιλάθλων.

Ο πρόεδρος προερχόταν από τον παλιό κόσμο, εκείνον που κάθε πρωί μούλιαζε το παξιμάδι του μέσα στο γάλα, εκείνον που ήξερε να λέει καλημέρα και να χαμογελά, κυρίως όμως να μην φοβάται το νέο, το πρωτόγνωρο, το ξένο, τα γυρίσματα των καιρών. Για αυτό και τα κατάφερνε παντού, γιατί δεν γίνεσαι κάτι, αν δεν είσαι κάτι! Κι ο Γιαννακόπουλος δεν φοβήθηκε τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της νέας εποχής, ούτε τις ελλείψεις του. Πορεύτηκε με αυτά που είχε, κι από ότι φαίνεται είχε πολλά!

Το τελευταίο τρόπαιο που θα συμπληρωθεί στη μεγάλη συλλογή του εκλιπόντος Παύλου Γιαννακόπουλου, θα είναι το τρόπαιο μιας σπουδαίας ζωής και της ανάμνησης ενός καλού, δημιουργικού και ευγενικού ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.