search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Ζάεφ: Επιθυμούμε λύση πριν τις 25 Ιουνίου – Είμαστε στα τελευταία λεπτά

11.06.2018 12:06
Ζάεφ: Επιθυμούμε λύση πριν τις 25 Ιουνίου - Είμαστε στα τελευταία λεπτά - Media

 

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον ANT1, είπε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την “ταυτότητα”, διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα.

 Είπε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσει τους πολίτες.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το πρωί με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος, ο Ν. Κοτζιάς σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιβόητο τηλεφώνημα Ζάεφ, ανέφερε «θα γίνει».

Επίσης σκοπιανά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι σήμερα  θα γίνει το τηλεφώνημα και πως το σαββατοκύριακο υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:28